Immunotrofina подсилва имунната система.
Имунна система - що е то? Имунотрофина
Какво представлява имунната система?

Имунна система:
Имунна система – Що е то?

Имунната система е съвкупност от множество биологични структури и процеси в организма, които действат заедно, за да го предпазват от болести. Имунната система се състои от милиарди клетки, които са организирани в централни и периферни лимфоидни тъкани и органи като: лимфни възли и лимфни съдове, сливици (аденоиди и тонзили), далак, тимус, костен мозък. Имунната система предизвиква реакция от специализирани клетки, способни да разпознават, атакуват и елиминират патогенния агресор.
Имунна система – каква е нейната роля?
При раждане имунната система на детето е недоразвита. Поради този факт реакцията на имунната система към патогени е по-бавна. Това се дължи на отсъствието на специфична анамнестична реакция (тоест реакцията на така наречините клетки на имунната памет, които се генерират по време на първичната реакция на имунната система и се задействат отново при повторна среща със същия антиген). Уязвимостта на детето зависи от естественото състояние на имунната система на израстващият му организъм и от това доколко той се е поучил от предишните заболявания. Това състояние обаче не трябва да ви притеснява, защото това не е познатия в други случаи имунен дефицит.

Имунна система – период на съзряване

На практика човешкият организъм може да се разглежда като един своеобразен контейнер съвкупност от различни микроорганизми. Някои от тези микроорганизми са полезни и необходими за неговото съществуване, с други не толкова полезни, сме се научили да живеем в симбиоза. При отслабена или увредена имунна система, някой от болестотворните микроорганизми могат да разболеят и дори да унищожат човек . Децата са най-уязвими, защото тяхната имунна система е неразвита и незряла. Това е причината при тях по-често микроорганизмите да причиняват възпалителни заболявания. Под развиване на имунната система на човека следва да се разбира постепенната му среща с едни или други чужди антигени и играждането на имунитет срещу тях. Този процес на придобиване на имунитет и съзряване на имунната система започва веднага след раждането още с първото вдишване. Практиката показва, че всяко дете до навършване на 8-годишна възраст задължително се е срещало с всички или поне повечето болестотворни антигени, налични в средата, където живее. Затова този период в медицината е познат още като период на „имунологично училище“ за организма. Приема се, че с достигане на годините в пубертета, човек е вече изградил своята имунитет – т.е. притежава „зряла“ имунна система – такава каквато му е необходима да го защитава и предпазва от заобикалящата го среда в годините напред.

Имунна система – съвременни тенденции

Имунна система – според съвременните тенденции, налагани от имунолозите, за предотвратяване на честите респираторни инфекции, не би трябвало имунната система да се стимулира допълнително. Това, от което имунната система на детето се нуждае, е да бъде подхранвана с вещества, които подобряват нормалното ѝ функциониране (процес имунотрофизъм). По този начин, имунната система се справя по-ефикасно с естествените – т.н. имунологични стимули, налични в заобикалящата го среда. Ето някои примери за имунологични стимули на имунна система: хранителни вещества, алергени, инфекциозни агенти – вируси, бактерии, гъбички и др. В годините на усъвършенстване и съзряване на имунната система, организмът се научава да реагира по-добре и по-бързо на тези стимули от заобикалящата го среда.

Имунна система – осъзнаване на проблема и нуждата от профилактика

Имунна система за здрави деца - Имунотрофина
Правилното хранене – основата на силната имунна система

Деца, които боледуват често, поне до 4-5 пъти в характерния за това, есенно-зимен сезон видимо имат нужда от подпомагане функцията на имунната система с полезни за нея вещества. От изключителна важност за имунната система, и в това число детето, е да се хранят качествено и пълноценно и да си набавят нужната почивка и сън. Винаги на първо място за лечение при децата остават консервативните методи на лечение с медикаменти или продукти за подхранване и профилактика на имунната система. Във времето в медицината и практиката са се доказали различни вещества и клетъчни медиатори, които са способни да регулират функционирането и ефективността на имунната система към отделните патогенни микроорганизми. Изследвания в тази област са от дефинирали кои протеини, липополизахариди, гликопротеини, мастни производни, витамини и различни видове храни имат по-силно или по-слабо изразен ефект върху реакциите на имунната система. При липсата на необходимите хранителни вещества, витамини и минерали или тяхната повишена нужда, може да бъде полезно приемането на IMMUNOTROFINA.

 

Имунна система – фактори, които ѝ влияят

Имунна система и как да я поддържаме - Имунотрофина
Как да поддържаме имунната система на децата?

Имунна система – фактори, които ѝ влияят – IMMUNOTROFINA

Имунна система – фактори, които ѝ влияят. Имунната система може да се поддържа в оптимално състояние чрез отказ от лоши навици и управление и намаляване на стреса. Възприемането на здравословен начин на живот, характеризиращ се с редовна физическа активност, нужното време за сън и правилното хранене и режим на хранене, са в състояние да осигурят всички хранителни вещества, от които тялото се нуждае за да поддържа имунната система силна и реактивна. В нормалните случаи имунната система работи, като произвежда имунни клетки и антитела, така че те могат да се борят с нежеланите микроби в рамките на 2-4 дни. Когато защитните сили са отслабени, времето на реакция от имунната система за възстановяване всъщност се удължава на до една седмица.
Препоръки за добро здраве. Опитайте се да следвате тези съвети на специалистите:

  • Разнообразно и пълноценно хранене без преяждане
  • Чист въздух и игра на открито
  • Приемане на повече течности и натурални продукти и билки
  • Ранно лягане и пълноценен и спокоен сън
  • Повече движение и спорт
  • Намаляване на стресс
  • Отказване от тютюнопушенето и прекомерната консумация на алкохол при възрастните
  • Детоксикация на организма

Имунна система – Що е то?

Имунна система – период на съзряване

Имунна система – съвременни тенденции

Имунна система – осъзнаване на проблема и нуждата от профилактика

Имунна система – фактори, които ѝ влияят