Зимата  е тук и неизбежно, заболяванията във всеки дом отново ще зачестят. Страховитите и досадни бацили ще се завърнат, както всяка зима до сега и ние трябва се сме подготвени да отвърнем на удара.

За много семейства, студените месеци са свързани с безкрайни боледувания. Вирусите, които циркулират в пространството около нас, лесно и бързо се разпространяват. Проблемът е тогава, когато имунитетът е спаднал. Това е периодът, в който хората са най-уязвими и става много по-лесно за човек да се простуди. В домашна атмосфера бацилите се развилняват бързо и се предават лесно на членовете от семейството. Всеизвестно е, че е трудно да се спре заразата между четирите стени в къщи, колкото и да се внимаваме.
Всички знаем, че здравословното хранене, ежедневните упражнения, добрият сън и психичното здраве, могат да бъдат силен коз в борбата срещу бацилите. Въпреки това трябва да се търсят и допълнителни начини за поддържане на добро здраве на всеки член от семейството, с помощта на добавки, като витамини, минерали и научно доказаните ползи от съставки като например бета глюкан от дрожди (Wellmune®), използвана за създаване на подсилващи имунитета храни, напитки и добавки. Същата се съдържа и в състава на IMMUNOTROFINA d.

 IMMUNOTROFINA d таблетки разтварящи се в устата
Да на имунитета

БЕТА ГЛЮКАН ОТ ДРОЖДИ

Бета глюкани от дрожди се причислява към категорията природни/натурални имуностимуланти. Той естествено се съдържат в някои храни, но е важно да имаме предвид, че не всички бета глюкани са еднакви. Най-ефикасните бета глюкани са от дрожди. Те са извлечени чрез патентован процес от клетъчната стена на специфичния щам, съдържащ се в хлебната мая. Патентован под наименованието Wellmune, щамът – Saccharomyces cerevisiae, от който се извлича бета глюканът от дрожди на DMG Италия, е научнообоснован в публикации и партньорски клинични проучвания. Те потвърждават ефикасността и безопасността му. Проучванията доказват, че бета глюканът от дрожди, съдържащ се в IMMUNOTROFINA d, е способен сам по себе си, да подсили имунитета при деца и възрастни. Как? Като активира имунните клетки в тялото, той спомага за поддържане на имунната система будна и в готовност да се бори във всеки един момент.
Бета глюканът от дрожди Wellmune, съдържащ се в IMMUNOTROFINA d, също така е хипоалергичен. Като ферментационна култура/основа се използват хмел, нахут и боб, които са натурално безглутенови. Ежедневното му използване като добавка може да помогне за поддържане на здрава имунната система на цялото семейство, през цялата година.
Всеки от нас живее динамична и натоварена среда. Вероятно най-вредното върху организма въздействие от ежедневния стрес, е потискането на имунната система. При редовен прием на бета глюкан от дрожди може да се помогне за поддържане на имунитета на организма в добро състояние.
От друга страна, на често пътуващите хора, също се препоръчва да поддържат имунитета си. Пътуванията са стресиращи за телата ни. Въпреки въодушевлението, с което обикновено тръгваме на почивка, е добре да се приемат продукти като например IMMUNOTROFINA d, които съдържа бета глюкан от дрожди преди, по време на и след пътуване. Така ще се подсигури нужната за имунитета помощ, от която се нуждаем, за да се насладим максимално на почивката.

 

 IMMUNOTROFINA d таблетки разтварящи се в устата с фокус върху глюканите
Бета глюкан за силен имунитет

Зимата е идеалният момент да се обърне внимание за благополучието на цялото семейство

Уверете се, че всички вкъщи, ежедневно приемат качествени свежи плодове и зеленчуци, редовно спортуват и прекарват поне 8 часа в здрав сън всеки ден. Опитайте да спазвате последователен режим на будуване и сън, без значение на каква възраст сте. Известно е, че храненето с добре подбрана храна и ограничаването на захарта и солта в менюто, подобрява здравето на цялото семейство. Не забравяйте и да пиете достатъчно количество вода. Освен че хидратира, водата също така изчиства от тялото отпадните вещества и токсините и помага за предотвратяване на запек. Всичко това в комбинация, може да помогне и за поддържане и на здравословно тегло.
Добрата лична хигиена също е от значение. Приканвайте всички от семейство редовно да си мият ръцете, за да спрете бактериите и вирусите още преди да имат шанс да ви нападнат. Дезинфектантите за ръце са приемлив вариант при липса на сапун и вода.
Ежедневното подсигуряване на всеки член от семейството с подходяща за възрастта дневна доза от витамини и минерали, е реална възможност за поддържане на добър баланс и здравословен начин на живот.

Прочетете повече за имунната система

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *