immunotrofina - витамин Д

Приемът на витамин D е от изключително значение за здравето на децата ни през цялата година! Витамин D допринася за нормалната абсорбция на калций и фосфор, за поддържане на мускулния тонус, правилното функциониране на мускулите и поддържане на костите в добро състояние.

IMMUNOTROFINA за деца
IMMUNOTROFINA за здрави деца

Още от най-ранна детска възраст или бебешкия период, изисква набавяне на витамини и минерали, необходими за бъдещето изграждане на тялото и мускулатурата.
Здравословното хранене, хранителни добавки и упражнения, могат значително да намалят риска от ставни проблеми, не само по време на растеж, но и в зряла възраст.
Знаете ли, че костта е жива тъкан, променяща се цял живот и ако не се образува достатъчно богата костна маса от рано, с течение на времето и напредването на възрастта, костите стават крехки и много лесно се чупят.
Затова още от ранна детска възраст, ако децата изградят здрава опорно-двигателна система, тя ще бъде техен “приятел” цял живот.
Оформянето на костите и растежът при момичетата завършва до около 20 годишна възраст, а при момчетата до 22. За този период костите трябва да са изградили вече максимална здравина и плътност.
Източник на калций, който способства за растежа на децата, са млечните продукти и млякото плюс листните зеленчуци. Витамин D е от решаващо значение за усвояването на калция от червата и бъбреците. Образува се в кожата от действието на слънчевата светлина. Следователно неговият дефицит е застрашен особено през зимните месеци. В по-малка степен се приема и чрез храната – морски риби, яйчни жълтъци и масло. Недостатъкът на витамин D е отговорен за появата на рахит и омекотяване на костите.

Слънчевият витамин в IMMUNOTROFINA
Витамин D в IMMUNOTROFINA

За да функционира нормално имунната система е важно да бъде силна, формулата на хранителната добавка за деца, допринася за това.

IMMUNOTROFINA е течна хранителна добавка, която съдържа йод, витамин D и витамини от група В. Допринася не само за развитието на стабилен имунитет, но и поддържа нормалната функция на мускули и кости.
IMMUNOTROFINA е течна хранителна добавка, която съдържа всички необходими компоненти, допринасящи за растежа на детето и развитието на здрав организъм със силна имунна система.

Специалистите препоръчват приема й да започне от септември и да продължи до края на април.

IMMUNOTROFINA прием
Въпроси за IMMUNOTROFINA

☀️IMMUNOTROFINA допринася за нормалното функциониране на имунната система и съдържа ВИТАМИН D!

👉IMMUNOTROFINA е течна хранителна добавка, не е заместител на разнообразното хранене.

Прочетете повече за имунната система

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *