IMMUNOTROFINA интервю

 

Предвид пандемията, всеки родител се притеснява дали детето му няма Ковид или пневмония, още при появата на най-малкия симптом. Кога трябва да потърсим лекарска помощ, защото, понякога се случва детето да поддържа висока температура, но няма зачервено гърло и казва, че нищо не го боли, но в последствие се оказва, че проблем има?

– При някои деца, лигавицата, отича под гласните връзки и детето е с нормален глас, но се буди нощем, не може да си поеме въздух и се случва понякога да посинява. Изисква се, веднага да се отвори прозореца, за да влезе чист въздух или да пуснем топла вода в банята, за да инхалираме и да потърсим лекар.
Но при всяка ситуация в която детето не е добре повече от един ден, т.е започва с хрема, с лека кашлица, което ескалира с повишаване на температурата и повреда в общото състояние.
Ако родителят забелязва, че детето не си играе толкова много, започва да се залежава, не иска да се храни – това са сигурни признаци, че трябва да се потърси личен лекар, като той ще разгледа ситуацията и ще прецени, дали с назначени от него медикаменти ще се справи със ситуацията или ще потърси помощ от специалист в зависимост от оплакванията.
Важно е да се направи точно в тази фаза, защото пропускането й и оставяне на детето дни наред в лошо общо състояние, дехидратация и не хранещо се, след това вече може да е необходимо болнично лечение .

Какво мислите относно носните промивки?

– Всички видове промивки на носа при симптоми на задна хрема, т.е стичане на гъсти секрети от носа и гърлото са изключително полезни.
С една кафена лъжичка сода и една кафена лъжичка сол, поставени в дестилирана вода на 38 градуса (да е леко топла) може да се направи промивка.

За поддържане на имунната система - IMMUNOTROFINA
За повече моменти на игри

Какво може да се каже за хъркането по време на сън на дете при уголемени сливици?

– Дори и без чести заболявания, хреми и ангини, самите сливици създават предпоставки за определени заболявания.
Когато детето е в изправно положение, компенсира, защото диша и през устата и през носа, но когато легне и езичето падне малко назад и когато сливиците са уголемени, включително и третата сливица, се получава едно пълно затваряне на горните дихателни пътища, което води до т.нар детска Сънна апнеа.
Детето има неспокоен сън, въртене и борба за въздух. На практика вместо мозъка да си почива, той не получава кислород, сърцето бие учестено, защото се опитва да компенсира липсата на кислород.
Такова състояние на детска Сънна апнеа се компенсира с премахване на т.нар трета сливица или на всички сливици.
Имунотофина в този случай е страхотен продукт, в моята практика около 50-60% от децата, които са на крачка да бъдат оперирани, при 3-4 месеца курс с Имунотрофина, сливиците намаляват значително обема си с около 40-50% и на практика не се стига до такъв тип хирургична интервенция.
Хирургията е само, ако имаме пълен провал с превенцията и лечението.

Може ли да предозираме с Имунотрофина, ако не се дава само в месеците от септември до април?

– И цяла година да даваме Имунотрофина в препоръчаните дози 5-10 мл, няма абсолютно никакъв проблем. Самата дозировка на отделните съставки в Имунотрофина се усвояват нормално от организма, защото те влизат в метаболизма и нищо отрицателно не може да се случи.

Йод и витамини в IMMUNOTROFINA
IMMUNOTROFINA – състав

Имунотрофина свива ли сливиците?

-При един хубав курс с Имунотрофина, сливиците се намаляват с околко 30-50%.
Освен това Имунотрофина разрежда и ангините. Ако едно дете прави около 4-5 епизода на ангини в есенно- зимния период с Имунотрофина ги разреждаме до 1 ангина годишно, което е съвсем нормално и така не се налага хирургично лечение.

Как може един родител да разбере, че детето има проблем точно с третата сливица?

-Родителят може да предположи, че детето има такъв проблем, ако забележи че детето спи с отворена уста, хърка, страда от чести задни хреми, търси определена позиция при сън, за да може да диша и тези неща, продължават повече от няколко седмици или месечно, това означава че, имаме проблем с третата сливица. Тези деца са разсеяни, сънливи, защото мозъка не получава достатъчно кислород по време на сън и така детето не си почва.

На каква възраст най-често имате наблюдене, че децата имат проблем с третата сливица?

-Аденоидната вегетация най-често се наблюдава след 2-рата година, ако нещата не се овладеят навреме с превенция и терапия, назначена от съответния специалист, след 4-тата година става нетърпимо, детето има чести отити и се налага хирургична намеса.
Важна е навременната превенция!

IMMUNOTROFINA за възпалени сливици
Грижа за децата

Може ли Имунотрофина да се използва по време на антибиотична терапия и може ли да се комбинира с друг вид витамини? 

-Не е препоръчително да се комбинира с витамини от група Б, защото Имунотрофина е богат на витамини от тази група.
С всякакви други, укрепващи витамини, може да бъде направена комбинация. При антибиотично лечение Имунотрофина не се спира, защото по никакъв начин не пречи на действието на антибиотика.

Какво може да се направи при наличие на чести хреми?

– Първо трябва да се разбере причината за честата хрема. Например една уголемена трета сливица, която пречи на детето да диша по време на сън е предпоставка за задържане на секрети и формиране на т. нар. постоянна задна хрема. Тоест, детето никога не е напълно здраво, то има една постоянна инфекция.
Важно е оториноларинголог да прегледа детето и да реши казуса.

Има ли връзка, между третата сливица и честото слюноотделяне от двете краища на устата?

-Това се дължи на дишането през устата, заради уголемена сливица. Детето не може да диша и започва активно слюноотделяне, кашляне, преглъщане, това е така, защото няма нормално носно дишане и се налага то да диша през устата. Това е един от симптомите на уголемена трета сливица – състояние на детска Сънна Апнея.

Достатъчни ли са сиропите за кашлица на билкова основа, която не е придружена с много тежки секрети?

– Всички препарати на билкова основа, които спомагат за втечняването на секрета и за по-лесното му отделяне е чудесно решение, до момента в който, не забележите, че вече няколко дни давате билкови сиропи и правите инхалации, но детето вдига температура, не се храни, залежава се.
Усеща се, че с този тип домашно лечение няма да се справим, това е момента да се обърнем към личен лекар за преглед, който да прецени дали има нужда да бъде направена и консултация с друг специалист. 

Въпрос от майка: Дете на 14 години, не боледува често, но диша постоянно с отворена уста. Какъв може да бъде проблемът?

-За 14 годишно дете, рядко е трета сливица, но може и тя да е уголемена, ако не е премахната от детска възраст. Най-често уголемената трета сливица и продължително недобро дишане може да е довело до хроничен риносинуит и ринит.
Задължително, трябва да се направи консултация с оториноларинголог, за да се вземат необходимите мерки по разрешаване на казуса, защото това може да се превърне в заболяване за цял живот.

Какво е мнението Ви за комбинацията на Имунотрофина и Риноджермина с цел превенция?

-Двата продукта се комбинират чудесно!
Риноджермина е пробиотична терапия.
Както имаме пробиотици за стомашно-чревния тракт, така е генерирана пробиотична терапия за носоглътката.
Риноджермина има изключително добър ефект, отново в периода от септември до декември, защото това е периода, когато на едно здраво дете, трябва да му се засадят нормалните стрептококи. Риноджермина съдържа Streptococcus salivarius, като тази нормална флора съществува в носоглътката.
Пробиотика не позволява на патологична флора да се постели, чрез Риноджермина не оставяме място за „ненормалната“ флора.
Следователно Имунотрофина като имуноукрепващ и подпомагащ имунитета фактор и пробиотиците, които населваме с Риноджермина, са невероятно добра комбинация като превенция в есенно-зимния период.

Грижа за детското здрaве с IMMUNOTROFINA
IMMUNOTROFINA

Майките, често забравяме за нашето здраве, в стремежа да предпазим децата си.
Какво може да приемаме ние като превенция, за да се предпазим от заболявания?

-Превенцията и профилактиката са важни, както за децата, така и за майките.
Правилният начин на живот, доброто хранене, прием на витамини и хранителни добавки в дози, които подпомагат нашия имунитет е изключителна добра превенция. Така не допускаме, да се стига до момент, в които вече се налага прием на по-тежки медикаменти.
На майките, препоръчвам движение, правилно хранене, витаминотерапия, което гарантира добро здраве при майката и при детето.

Прочетете повече за един от най-често срещаните проблеми при децата възпалени сливици

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *